Verslag Almere United Open 2017

Succesvolle 1e editie Almere United Open

Maar liefst 89 deelnemers kwamen dit weekend naar Almere voor de eerste editie van ons open toernooi. Een paar deelnemers wisten Almere toch niet te vinden. Geen probleem voor onze toernooileiders Andrew en Wayne, die direct de poule indeling wisten aan te passen.

Het waren twee gezellige en volle dagen met mooie wedstrijden....kortom een TOPweekend!

Zowel tijdens als na het toernooi ontvingen wij al volop complimenten over de gastvrijheid en organisatie. Dat doet ons goed. We hopen de deelnemers, en misschien wel meer, volgend jaar weer terug te zien in Almere!

Beide dagen werden alle deelnemers en supporters warm ontvangen en goed verzorgd door familie Jansen en Goossens. Alle jeugdspelers kregen een broodje knakworst + fruit en zondag was er voor alle spelers een broodjes kaas en ham + fruit. Tussen en na de wedstrijden vlogen de broodjes hamburger over de toonbank en konden we zelfs even buiten genieten van het zonnetje. Ondertussen zorgden toernooileiders Andrew en Wayne voor een goede doorloop van de wedstrijden. De baancommissarissen stuurden via de app de uitslagen van de wedstrijden, zodat deze direct ingevoerd konden worden.

ZATERDAG 9 SEPTEMBER

Rond 9.30 uur staan 49 jeugdspelers klaar voor de wedstrijden. Naast AU-spelers deden er spelers mee uit verschillende afdelingen. Van starters tot landelijk B spelers; alle niveaus waren wel vertegenwoordigd.  

In de 4 klassen werden de spelers onderverdeeld in 2 poules, waarna nummers 1 en 2 doorgingen voor kruisfinales. Uiteindelijk gingen nummer 1 en 2 per klasse naar huis met een beker, maar kregen alle jeugdspelers sowieso een medaille als herinnering.

Klasse A had een sterke boventop met het landelijk B team van De Treffers. Frank Duijnisveld, Merlijn en Lars Brands maakten het AU-spelers Jesper Jansen en Justin Seure moeilijk. Milko Stoekenbroek (ttv Nieuw Vennep) en Rowan van Kieboom (DHD) gaan naar de kruisfinales, net als Merlijn en Frank (beiden ongeslagen). Uiteindelijk staan Merlijn en Frank in de finale. Merlijn Brands pakt de titel en verslaat Frank Duijnisveld.

In klasse B bereikt één AU-speler een halve finale, maar helaas komt Nowin Djavdan niet verder. Thomas de Monchy (Diemen) mag ook nog één ronde verder. Voor Jesse Veenstra, Kylian Potters en Nick Ketzer zat er geen vervolgronde in. In de finale verliest Casper Stein (ttv Assen) van Pepijn Ouwendijk (TTVN). Pepijn pakt de 1e prijs.

In klasse C weet ook één AU-speler een halve finale te bereiken. Bunyang Sombunmee (Almere United) en Thijs Fortuin (HTTC) komen nog één ronde verder. De strijd op plaats 1 en 2 gaat uiteindelijk tussen Deen Rombouts (DHC) en Jasper Zwijnenberg (ttv Nieuw Vennep). Deen wint en pakt de 1e prijs. Een dag met alleen winstpartijen voor Deen.

Klasse D bestond uit voornamelijk starters. Van Almere United deden 6 leden mee: Naruemon Sombunmee, Storm Meyer, Dinand Krommenhoek, Dominique Goossens, Nathan Kommeren en Vlad Pintelie. Zij kwamen spelers tegen van ttv Nieuw Vennep: Samuel Tornstra, Rens van der Maden, Jimmy Scheers en Yadie Chou. Ook Casper Stein (ttv Assen), Lawrence Zhu (Diemen) en Marco van der Kraats en Robert Waayenberg van ttv Barneveld deden mee. De finale was niet verrassend. Robert Waayenberg en Marco van der Kraats hebben al wat meer wedstrijdervaring en komen ongeslagen door de poule. Rens van der Maden (ttv Nieuw Vennep) en Lawrence Zhu (Diemen) weten nog de kruisfinale te bereiken. Robert pakt in de finale uiteindelijk de 1e prijs.

ZONDAG 10 SEPTEMBER

kwamen 40 senioren in actie, waaronder 10 divisiespelers.

In klasse A stonden Arnoud Meijer (SKF), Tali Cohen en Jelle Goossens van ttv Hilversum, Arjen en Elwin Huiden (ttv Salamanders), Joeri de Wagenaar (Tempo Team), Tom Thijssen (Redstars) en van ttv Almeerspin Franky Meijer, Wesley van Wingerde en Dennis van Rutten. Elwin en Tom weten de kruisfinale nog te halen, maar verliezen deze.

Arnoud en Jelle stonden tegenover elkaar in een mooie finale waar iedereen goed voor ging zitten. Na de finales van klasse B, C en D werd een center court gemaakt, zodat iedereen goed zicht had om het mooie spel van deze heren.

In klasse B moesten Erik Richel en Joel Aiyamekhue van Midstars het opnemen tegen een grote groep Almeerders. Naast Nick Klaver van ATC stonden in deze klasse maar liefst 7 Almeerspinners: Jesper Keur, Geert van Oss, Danny Wierda, Jari Bonsee, Som Roelofsma, Marcel Nieuwendijk en Sonny Dimaculangan. Jesper en Jari komen niet door de kruisfinale. Nick Klaver en Danny Wierda komen elkaar tegen in de finale waar Nick de sterkste van de twee is, hij pakt de 1e prijs.

Klasse C komen we dan eindelijk AU-spelers tegen. Linh en Johan gaan net als Jan van Stee (Talo Loppersum) en Patrick Pelka (Shot) naar de kruisfinales. Linh Nguyen stond uiteindelijk in de finale tegenover Patrick Pelka die de winst pakt. Een goede dag voor Patrick, want hij heeft geen wedstrijd verloren.

Klasse D bestond uit meer AU-spelers: Remco Goossens, Vadim Sukhanov, Emma Ketzer, Feryat Aslantas, Hasan Özdemir en Rene Aldershof. Vadim en Emma gingen door naar kruisfinales, Emma zelfs ongeslagen. Daar eindigt het helaas wel voor hen. Voor Feryat Aslantas niet; hij wint in de finale van Ruud Richardson (ATC). 

Ga voor meer foto's naar de albums op Facebook!

Alle winnaars nog even op een rijtje:

Jeugd

Klasse A 1e Merlijn Brands (Itass DTK) – 2e Frank Duijnisveld (Itass DTK)
Klasse B 1e Pepijn Ouwendijk (TTVN) – 2e Casper Stein (ttv Assen)
Klasse C 1e Deen Rombouts (DHC) – 2e Jasper Zwijnenberg (ttv Nieuw Vennep)
Klasse D 1e Robert Waayenberg (ttv Barneveld) – 2e Marco van der Kraats (ttv Barneveld)

 

Senioren

Klasse A 1e Jelle Goossens (ttv Hilversum) – 2e Arnoud Meijer (SKF)
Klasse B 1e Nick Klaver (ATC) – 2e Danny Wierda (Almeerspin)
Klasse C 1e Patrick Pelka (ttv Shot) – 2e Linh Nguyen (Almere United)
Klasse D 1e Feryat Aslantas (Almere United) – 2e Ruud Richardson (ATC)