Almere United Open 2018

In september organiseren wij wederom ons open toernooi: Almere United Open 2018
Nieuwe datum i.v.m. veranderde startdatum jeugdcompetitie Afd. Midden.

MET JOUW DEELNAME STEUN JE KIKA!

KiKa_ActieStempel_gif

Dit jaar met een verliezersronde!

Het toernooi zal toegankelijk zijn voor alle NTTB leden van de verenigingen. Aan het toernooi kunnen maximaal 60 jeugd- en 60 seniorspelers deelnemen (verspreid over 2 dagen). Op zaterdag mogen de jeugdspelers spelen en op zondag komen de senioren in actie.

Dus....schrijf je nu in!

Check de uitnodiging voor alle info 

Uitnodiging Almere United Open 2018

De data en kosten:

zaterdag 1 september (jeugd) - deelname € 5,00

zondag 2 september (senioren) - deelname € 10,00

Vragen? Mail onze toernooicommissie.

Even een terugblik? Lees de voorbeschouwing van vorig jaar hieronder of het verslag van de eerste editie.

SCHRIJF JE NU IN!

Je naam

Je email

Je geboortedatum

Je ELO-rating

Je vereniging

Geef je je op voor zaterdag (jeugd) of zondag (senioren)?

93 deelnemers over 2 dagen!

Voorbeschouwing Almere United Open 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september komen 49 jeugdspelers en 44 senioren naar Almere; waaronder 11 divisiespelers! De eerste editie van Almere United Open zit goed vol. Een mooie start van een nieuw tafeltennisseizoen voor veel competitiespelers en een eerste kennismaking met wedstrijdspelen voor een aantal.

Naast een grote groep AU-leden, doen spelers van 29 verschillende verenigingen mee. Het niveau varieert van startend tot divisie. Een heel divers spelersveld dus. De catering is deze twee dagen goed verzorgd en de toernooileiding heeft een voorlopige indeling rond.

Wie wordt de eerste Almere United Open Kampioen jeugd en wie pakt deze titel bij de senioren?

 

JEUGD

Op zaterdag zullen een aantal startende jeugdcompetitiespelers hun eerste ‘echte’ wedstrijd gaan spelen, maar komen ook landelijk B spelers in actie. De deelnemers zullen (ook zondag) op basis van ELO-rating verdeeld worden over 4 klassen en strijden voor de 1e en 2e prijs.

In klasse A staat het landelijk B team van De Treffers, Frank Duijnisveld, Lars en Merlijn Brands bovenaan de lijst met een hoogste rating van 1271 op naam van Frank. Zij komen AU-spelers Jesper Jansen en Justin Seure tegen.

In klasse B zijn de spelers op papier aan elkaar gewaagd. Maken onze 4 AU-ers, Jesse Veenstra, Nowin Djavdan, Kylian Potters en Nick Ketzer, een goede kans? Bovenaan deze klasse staan Marijn van der Meer (DHC) en Joeri Philip (Diemen) met ratings dicht bij de 700.

In klasse C liggen de ratings verder uiteen en is er een sterke boventop met o.a. Deen Rombouts (DHC) en Thijs Fortuin (HTTC). AU-speler Christan Bloemers hangt daar direct onder.

In klasse D doen maar liefst 6 startende AU-competitiespelers mee: Naruemon Sombunmee, Storm Meyer, Dinand Krommenhoek, Dominique Goossens, Nathan Kommeren en Nick van Putten. Zij gaan het opnemen tegen o.a. Casper Stein (ttv Assen). Ttv Nieuw Vennep komt met een groep van 10 spelers naar Almere, waarvan 4 in klasse D uitkomen: Samuel Tornstra, Rens van der Maden, Jimmy Scheers en Yadie Chou.

SENIOREN

Ook zondag varieert het spelersveld van startende en 6e klassers tot divisiespelers.

Klasse A bestaat uit 12 divisiespelers met een hoogste rating van 2176 op naam van Arnoud Meijer (SKF). Hij gaat het opnemen tegen o.a. Arjen en Alwin Huiden (ttv Salamanders), Jelle Goossens (ttv Hilversum) en de Almeerse Tali Cohen (ttv Hilversum).

Klasse B staat bomvol Almeerspinners waaronder onze jeugdtrainer Jesper Keur. Pakt hij ook ‘even’ de 1e prijs in deze klasse of krijgt hij het zwaar tegen zijn clubgenoten. Voor Joel Aiyamekhue (Midstars) wordt het een uitdaging, hij valt nog niet in deze klasse met zijn rating.

Klasse C is qua ratings vrij evenwichtig, maar of dat in de praktijk ook zo zal uitpakken? Patrick Pelka (Shot) staat bovenaan deze klasse, net boven AU-speler Linh Nguyen.

In klasse D staat bovenaan AU-speler Johan Bakker. Hij komt 5 clubgenoten tegen: Remco Goossens, Feryat Aslantas, Hasan Özdemir, Emma Ketzer en Rene Aldershof. Gaan zij hoge ogen gooien of zijn Benjamin Tros (Tempo Team), Ruud Richardson (ATC) of Sander Blok (ttv Zwolle) sterker?

We zijn benieuwd hoe deze 1e editie van ons open toernooi de geschiedenis in zal gaan. Wil je komen kijken? Je bent welkom! De wedstrijden starten om 10.00 uur op beide dagen en zullen plaatsvinden in onze speelzaal aan de Marathonlaan 13 in het Fanny Blankers-Koen Sportpark te Almere Stad.

Bekijk hier de voorlopige indeling voor beide dagen!