Almere United Open

 
In september zullen wij ons eerste open toernooi gaan organiseren: Almere United Open 2017
 
Het toernooi zal toegankelijk zijn voor alle NTTB leden van de verenigingen. Almere United Open zal in het tweede weekend van september gehouden worden in de speelzaal van ttv Almere United (Marathonlaan 13, Almere-Stad). Aan het toernooi kunnen 72 jeugd- en 72 seniorspelers deelnemen (verspreid over 2 dagen). Op zaterdag mogen de jeugdspelers spelen en op zondag komen de senioren in actie.

Dus....save the date en schrijf je in!

De kosten bedragen € 5,00 voor jeugd en € 10,00 voor senioren.

Zaterdag 9 september - jeugd
Zondag 10 september - senioren

Hieronder vind je alle belangrijke informatie en formulieren voor verenigingen:

De inschrijving is gesloten. Vragen? Mail onze toernooicommissie.

93 deelnemers over 2 dagen!

Voorbeschouwing Almere United Open 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september komen 49 jeugdspelers en 44 senioren naar Almere; waaronder 11 divisiespelers! De eerste editie van Almere United Open zit goed vol. Een mooie start van een nieuw tafeltennisseizoen voor veel competitiespelers en een eerste kennismaking met wedstrijdspelen voor een aantal.

Naast een grote groep AU-leden, doen spelers van 29 verschillende verenigingen mee. Het niveau varieert van startend tot divisie. Een heel divers spelersveld dus. De catering is deze twee dagen goed verzorgd en de toernooileiding heeft een voorlopige indeling rond.

Wie wordt de eerste Almere United Open Kampioen jeugd en wie pakt deze titel bij de senioren?

 

JEUGD

Op zaterdag zullen een aantal startende jeugdcompetitiespelers hun eerste ‘echte’ wedstrijd gaan spelen, maar komen ook landelijk B spelers in actie. De deelnemers zullen (ook zondag) op basis van ELO-rating verdeeld worden over 4 klassen en strijden voor de 1e en 2e prijs.

In klasse A staat het landelijk B team van De Treffers, Frank Duijnisveld, Lars en Merlijn Brands bovenaan de lijst met een hoogste rating van 1271 op naam van Frank. Zij komen AU-spelers Jesper Jansen en Justin Seure tegen.

In klasse B zijn de spelers op papier aan elkaar gewaagd. Maken onze 4 AU-ers, Jesse Veenstra, Nowin Djavdan, Kylian Potters en Nick Ketzer, een goede kans? Bovenaan deze klasse staan Marijn van der Meer (DHC) en Joeri Philip (Diemen) met ratings dicht bij de 700.

In klasse C liggen de ratings verder uiteen en is er een sterke boventop met o.a. Deen Rombouts (DHC) en Thijs Fortuin (HTTC). AU-speler Christan Bloemers hangt daar direct onder.

In klasse D doen maar liefst 6 startende AU-competitiespelers mee: Naruemon Sombunmee, Storm Meyer, Dinand Krommenhoek, Dominique Goossens, Nathan Kommeren en Nick van Putten. Zij gaan het opnemen tegen o.a. Casper Stein (ttv Assen). Ttv Nieuw Vennep komt met een groep van 10 spelers naar Almere, waarvan 4 in klasse D uitkomen: Samuel Tornstra, Rens van der Maden, Jimmy Scheers en Yadie Chou.

SENIOREN

Ook zondag varieert het spelersveld van startende en 6e klassers tot divisiespelers.

Klasse A bestaat uit 12 divisiespelers met een hoogste rating van 2176 op naam van Arnoud Meijer (SKF). Hij gaat het opnemen tegen o.a. Arjen en Alwin Huiden (ttv Salamanders), Jelle Goossens (ttv Hilversum) en de Almeerse Tali Cohen (ttv Hilversum).

Klasse B staat bomvol Almeerspinners waaronder onze jeugdtrainer Jesper Keur. Pakt hij ook ‘even’ de 1e prijs in deze klasse of krijgt hij het zwaar tegen zijn clubgenoten. Voor Joel Aiyamekhue (Midstars) wordt het een uitdaging, hij valt nog niet in deze klasse met zijn rating.

Klasse C is qua ratings vrij evenwichtig, maar of dat in de praktijk ook zo zal uitpakken? Patrick Pelka (Shot) staat bovenaan deze klasse, net boven AU-speler Linh Nguyen.

In klasse D staat bovenaan AU-speler Johan Bakker. Hij komt 5 clubgenoten tegen: Remco Goossens, Feryat Aslantas, Hasan Özdemir, Emma Ketzer en Rene Aldershof. Gaan zij hoge ogen gooien of zijn Benjamin Tros (Tempo Team), Ruud Richardson (ATC) of Sander Blok (ttv Zwolle) sterker?

We zijn benieuwd hoe deze 1e editie van ons open toernooi de geschiedenis in zal gaan. Wil je komen kijken? Je bent welkom! De wedstrijden starten om 10.00 uur op beide dagen en zullen plaatsvinden in onze speelzaal aan de Marathonlaan 13 in het Fanny Blankers-Koen Sportpark te Almere Stad.

Bekijk hier de voorlopige indeling voor beide dagen!