AK-verslag

Afdelingskampioenschappen Midden

januari 2019

Verslag van een memorabel AK-Midden toernooi
(van uw speciale tt-verslaggever)

Mij is van hogerhand verzocht verslag te doen van het senioren tafeltennistoernooi, gehouden op zondag 13 januari jl. en wie ben ik om dat te weigeren.

 

Hoewel ik geen fotografisch geheugen heb (voor de rest werkt het nog prima) meen ik mij te herinneren dat we met 14 man en 1 vrouw in de vroege ochtend richting Hilversum togen, vol goede moed en ieder gewapend met een sporttas waarin o.a. bij sommigen zich een peperduur batje bevond.  Iedereen was voornemens niet eerder de zaal te verlaten voordat een bokaal, in welke vorm dan ook, in ontvangst zou worden genomen. dat tekent de spirit van de AU-leden!

In totaal waren er ca. 90 spelers en speelsters op dit jaarlijks terugkerende evenement afgekomen en dan mag je spreken van een behoorlijk aantal.

Onze mensen werden verdeeld over diverse groepen waarbij rekening werd gehouden met de uiteenlopende ratings. Om alvast warm te draaien werd in de vroege ochtend begonnen met de voorrondes dubbelspel. Hier zou AU beslist niet kansloos zijn, wat dacht U van Feryat en Emma, Vadim en Wayne, Freek en Dave en het al jarenlang samen acterende komische duo Cees en Ruud. Om je batje bij af te likken, als dit geen goud zou opleveren.....

Het was voor mij natuurlijk lastig alles op de voet te volgen maar goede resultaten werden gemeld door de koppels Hasan en Harald, Freek en Dave, Cees en Ruud en Wayne en Vadim, zij overleefden allen de voorronde en plaatsten zich voor de kwartfinale die 's middags, na de voorronde enkelspel zou worden voortgezet.

Ondertussen brak het enkelgeweld los, waarbij gelukkig geen enkel werd gebroken. Qua blessures viel het trouwens toch mee dit toernooi. In het verleden moest er nog wel eens een ambulance aan te pas komen, deze hulpverleners konden dit keer de toernooizaal links dan wel rechts laten liggen. Goede resultaten werden gemeld van Jeffrey (die zich overigens alleen richtte op het enkelspel), Andrew ( maar ja, wat wil je met een rating die 10 x zo hoog is als zijn leeftijd), Cees, die ternauwernood de kwartfinale haalde, Freek, die uitstekend in vorm bleek te zijn, Emma, die er nog niet al te veel vertrouwen in had dat ze het tot de finale zou schoppen (sterke indeling),

Wayne, die zich ook plaatste voor de kwartfinale (en bij winst Andrew zou kunnen treffen) en Vadim die geruisloos zijn puntjes meepakte. Ook Hasan liet zich niet onbetuigd. De resultaten van Linh en Gertjan heb ik niet geheel kunnen volgen evenals die van Justin, mede omdat de groepen over 2 zalen waren verdeeld.

Naarmate de dag vorderde werd het allemaal wat duidelijker, spelers die geen kans meer hadden op eremetaal dropen al of niet teleurgesteld af richting huis, alleen de kanshebbers bleven achter en begonnen met de voorbereiding van wat moest leiden tot eeuwige roem.

Die kanshebbers waren in het enkelspel in ieder geval Wayne, Andrew, Freek, Vadim, Jeffrey, Cees en Ruud. In het dubbelspel waren er kansen voor Hasan en Harald, Freek en Dave en Cees en Ruud. Nu zal de oplettende lezer opmerken: Hee, Feryat wordt niet of nauwelijks genoemd en ja, dat klopt. Onze (interim) voorzitter bakte er gewoon te weinig van deze dag, een totaal gebrek aan vorm die hij normaal gesproken altijd wel in ruime mate heeft. Het leidde dit keer tot helemaal niets voor Feryat (maar niet getreurd kerel, toen ik nog jong was won ik ook geen pepernoot 😉 ).

Om een lang verhaal geen 4 A4tjes te laten worden en dus om kort te gaan: Freek haalde de winnaars finale en Jeffrey en Ruud die van de verliezers. Freek pakte op fraaie wijze de winnaars bokaal na een mooi gevecht en kan trots op zichzelf zijn. Dat mag Jeffrey ook, hij verloor weliswaar zijn finale maar pakte daarmee toch een mooie bokaal. Ook Ruud verloor zijn verliezers finale maar wie dacht dat ook hij zo 'n mooie bokaal in ontvangst mocht nemen kwam bedrogen uit. Door allerlei afzeggingen was de organisatie genoodzaakt de poule-indelingen drastisch te veranderen waardoor er 1 poule meer werd toegevoegd waarvoor helaas geen beker was laten maken en U raadt natuurlijk al wie het kind van de rekening werd....de man die tot op dat moment al jarenlang wachtte op zijn eerste zilver greep door dit noodlot weer mis....om gek van te worden.

Later zou het overigens helemaal goed komen. Na een leuke halve finale tussen de duo's Harald/Hasan en Cees/Ruud trokken laatstgenoemden aan het langste eind en plaatsten zich zodoende voor de finale. In de andere halve finale versloegen Dave en Freek hun tegenstander in een spannende 5-setter waardoor de finale dubbelspel een geheel AU-onderonsje werd. Uiteraard waren Freek en Dave de favorieten, kwa rating toch een tandje hoger dan Cees/Ruud. Ook Andrew, die de partij gadesloeg, wilde Freek en Dave alvast feliciteren met de mooie overwinning maar dan is de onverwoestbare kracht van Cees/Ruud toch nog niet geheel bij iedereen bekend. Om kort te gaan, Cees/Ruud wonnen verdiend met 3 - 1 en gingen er met de eerste prijs vandoor.

Eind goed, al goed (voor sommigen dan....) en na de prijsuitreiking en wat fotoshoots (te bewonderen op de facebookpagina van Almere United) op naar huis.

Al met al was het, zoals de titel al zegt, een memorabel toernooi.

 

De winnaars bij de jeugd!

   

 

 

 

Volg Almere United op Facebook  Volg Almere United op Twitter  Volg Almere United op Instagram  Volg Almere United op LinkedIn  Volg Almere United op Youtub
Line